Bf Tellus ligger nära Mariatorget och Hornsgatan, med dess många butiker, caféer och restauranger. Goda kommunikationer i form av T-bana Mariatorget utgång Torkel Knutssonsg, Pendeltåg Södra Station utgång Rosenlundsg samt ett flertal busslinjer.

Södermalm sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i söder; från Danvikstull i öst till Reimersholme i väst. En gång de fattiga arbetarnas stadsdel, idag känt för sin avslappnade stämning – och för att ligga högst på kulturfolkets önskeboende. Området är ofta omsjunget och skönlitterärt beskrivet, men man behöver inte vara konstnärssjäl för att inspireras av Södermalm. Stadsdelen har mycket att erbjuda alla; ett rikt utbud av kultur- och nöjesliv såväl som frodiga parker och gröna strövområden.

Lägg därtill några av Stockholms allra bästa promenadstråk som vid Fjällgatan, Vita Bergsparken och på Långholmen. Zinken, Monteliusvägen och Rosenlundsparken är oaser på nära håll.

Området har en lång historia, redan år 1288 omnämndes Södermalm för första gången i ett brev från biskop Anund i Strängnäs. På 1300-talet byggdes ett kapell på den plats Mariakyrkan ligger idag. Ungefär samtidigt började man placera Stockholms mer störande och smutsiga fabriker och verksamheter här, för att få ut dem från Gamla Stan. Södermalm kom då att bli arbetarnas stadsdel.

1640 utstakades Söders huvudgator, Götgatan och Hornsgatan, båda med utgångspunkt från Södermalmstorg vid nuvarande Slussen.

Om livet på Södermalm på 1700-talet diktade Bellman som var född och uppvuxen här. Många av Fredmans epistlar skrevs på Urvädersgränd 3.

Befolkningen växte snabbt under industrialiseringen på slutet av 1800-talet då inflyttningen till Stockholm var stor. Per Anders Fogelström har i sin romansvit ”Mina drömmars stad” berättat om den torftighet och nöd som rådde här.

Runt 1930-talet, i samband med att den nya Slussen invigdes, påbörjades en omfattande uppfräschning av hela Södermalm. Nya parker och grönområden skapades och dagens Söder växte fram.

Idag bor närmare 100 000 personer här i fyra olika församlingar, vilket gör Söder till Stockholms största stadsdel. Området präglas av sin folkliga grannsämja, vilket sägs härstamma från tiden då arbetarna bodde här och tvingades samsas på trånga ytor.